Authors:
Andrej Olah, Filip Marčák,
Matej Kurajda, Jana Filípková

Year:
2018 — 2019

Location:
Bratislava, Staré Mesto

Area:
500 m²

Credits:
 © Nora a Jakub

Status:
built

Authors:
Andrej Olah, Filip Marčák,
Matej Kurajda

Years:
2022 — 2023

Area:
65m²

Credits:
Matej Hakár

Status:
built

Aen

Pôvodne strohý kancelársky priestor s jedinečným výhľadom na Bratislavu bol počas rekonštrukcie prevzdušnený a priestorovo zjednotený. Dominantou otvorenej časti tohoto priestoru je nadštandardná výška stropu s priznanou technikou na vybielenom podklade, ktorá dodáva interiéru špecifickú košatú atmosféru.
 Viaceré samostatné kancelárie a zasadacie priestory sú umiestnené po stranách zrekonštruovaného priestoru, čo umožňuje centrálnu otvorenú pracovnú zónu. Celý interiér bol ponechaný transparentný, delený len zasklenými stenami a subtílnymi tmavými rámami, tak aby nebránili panoramatickým výhľadom na Staré mesto.  

 

Všetky obslužné a technické priestory boli skombinované do kompaktného jadra ktoré vizuálne vytvára vložený materiálový box z bledej morenej drevotriesky. Je čiastočne presvetlený len priesvitnou stenou z polykarbonátu, ktorá dodáva kuchynskej časti intimitu a vizuálne ju oddeľuje od zvyšného otvoreného pracovného priestoru, ktorý má priamy prístup na terasu.  Kancelársky priestor sa vyznačuje minimalistickým prístupom k materiálom. Bielený strop s výraznou odkrytou technológiou je kombinovaný s bledou morenou drevotrieskou na materiálových stenách. Výraznejším prvkom je jaseňová dyha ktorá sa nápadne opakuje vo viacerých nábytkoch v interiéry.

Hlavné zasadacie priestory môžu byť od seba vizuálne oddelené posuvným závesom. Pri vstupe je tiež umiestnený kruhový stôl, ktorý ponúka flexibilný priestor na krátke zasadnutia a rovnako sa v štúdii dá odčleniť kruhovým závesom.

 

 

The formerly austere office space with outstanding views over the city centre of Bratislava, Slovakia, has been renovated with a spatially unified open plan. The dominant design concept is expressed in the unexpectedly tall ceilings with exposed building infrastructure. The disclosed technology elements laid over the white ceiling background give the interior space a specific fuzzy atmosphere.

Few individual offices and meeting rooms were arranged along the sides of the renovated office interior to define an open central working space that has direct access to the exterior terrace. The interior separations were left transparent, made of the glazed surfaces with subtle metal frames to encourage the uninterrupted panoramic views over the Old Town.

The service and technical spaces were combined into a compact core which forms a box cladded with white-washed particle boards. The solid walls of the inserted box are partially penetrated by the translucent polycarbonate separation which allows for some privacy as it is visually separated from the rest of the open office space. The interior design of the office space is defined by its sober approach to materiality. The exposed building systems on the white-washed ceilings are combined with the white-washed particleboard on the material separation walls. The ash veneer creates a pronounced element which is repeated in the larger pieces of the interior furnishing.

The two meeting rooms can be further visually separated by a curtain. At the entrance, a round table is placed which provides a flexible meeting room for shorter sessions. It could be detached from the surroundings by a round curtain wall to allow a level of privacy.

 

Model
grau_kollarko_0174
grau_kollarko_0374
grau_kollarko_0368
grau_kollarko_0592
grau_kollarko_0494
grau_kollarko_0035
grau_kollarko_0082
grau_kollarko_0030
grau_kollarko_0387
grau_kollarko_0106
hlavna
grau_kollarko_0346
grau_kollarko_0504-2
grau_kollarko_0252
grau_kollarko_0534-2
grau_kollarko_0466
AEN_2
AEN_1
AEN_3

More Projects

load-more-button

Hello@grau.sk

00421-907-503-946

Instagram

LinkedIn

grauu_logo

00421-907-503-946

Instagram

grau_logoo